У Львові озвучили фокусну тему 28 BookForum

28 BookForum

28 BookForum, який відбудеться 15−19 вересня 2021 року. Фокусною темою книжкового фестивалю стане «Гра в дорослішання: як ми зростаємо незалежними».

Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці заходу.

«Дорослішання передбачає набування вміння обходитися з непевністю, невизначеністю, загрозами. Вимогу і вміння давати відповіді - хай тимчасові, хай перехідні, на те, на що остаточних добрих відповідей немає. Зрештою, розуміння, що остаточних відповідей не може бути, — це також ознака доростання. Як і життєстійкість у світі, де ніколи не буде остаточно добре», - пояснюють творці книжкової події.

Окрім цього, одним з аспектів, який будуть розглядати в 2021 році стануть різні ознаки гри в дорослішання: зміна поколінь, нові зовнішні і внутрішні межі: їх розширення і звуження, зміни, які формують «дорослу» людину. І як попри все увиразнити власний голос і бути відповідальним за свій вплив і відчувати його. Ми хочемо дослідити, коли справді кожен з нас став дорослим і почав встановлювати власні правила, а до якого моменту лише грався в «повнолітнього».

Найдоступніший привілей дорослості - це право голосу, який ми використовуємо для означення власних меж, управляємо містом, долучаючись до проєктів громадського бюджету і визначаємо керівництво держави. Один з найголовніших здобутків — вміння приймати себе, свою тілесність, не соромитися слабкостей та травм, вміти пристосуватися до нових норм і вивчати нові рівні спілкування, вибудовувати гнучкість і вміти на ходу налаштовуватись на оновлені правила гри. Через прийняття себе, побудову власного наративу ми будуємо довкола себе систему зв’язків, за які потім несемо відповідальність, за допомогою якої ми співтворимо щоденну реальність, і так проектуємо майбутнє.

У межах 28 Львівського міжнародного BookForum хочуть створити безпечний простір для обговорення того, чи може вважатися наша держава «дорослою» після 30-ти річчя проголошення Незалежності.

Нагадаємо, що 28 BookForum відбудеться 15−19 вересня 2021 року. Куратора фокусної теми фестивалю буде анонсовано згодом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: