Держгеокадастр передав громадам Львівщини 78,3 тис. га сільськогосподарських земель у 2020 році

81c9a1aef8e8435326bb584fc25838be
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

24 грудня 2020 року відбулась чергова передача сільськогосподарських земель державної власності у власність 6-ти територіальних громад Львівщини.

Передачу земель здійснено відповідно до Указу Президента України від 15.10.2020 № 449 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» та постанови Кабінету Міністрів України від 16.11.2020 № 1113 «Деякі заходи щодо
прискорення реформ у сфері земельних відносин».

Загалом вже передано землі сільськогосподарського призначення державної власності за межами населених пунктів у комунальну власність 61 громаді Львівщини. Загальна площа переданих Головним управлінням Держгеокадастру у Львівській області земельних ділянок, у 2020 році, становить 78,3 тис.га.

"У співпраці з громадами завершуємо процес передачі земель у їх розпорядження. Ми повертаємо землі у повноцінне розпорядження місцевих громад, людей які там проживають, працюють з покоління в покоління на цих землях. Передаємо в руки людей ресурс, який дозволить покращити інфраструктуру, забезпечить надходження до бюджетів на місцях за умови ефективного та раціонального використання цих земель" ,- відзначив Андрій Кавецький, начальник ГУ Держгеокадастру у Львівській області.

З переліком земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, які передані у комунальну власність, можна ознайомитися на офіційному сайті Головного управління Держгеокадастру у Львівській області у розділі «Передача земель громадам».

Довідково: Практичний посібник з питань передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: