З нового року "Нафтогаз" підвищить ціну на газ для населення

630_360_1608046904-197
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" підвищила ціну газу для побутових клієнтів на 14% у січні.

Ціни на природний газ для побутових клієнтів в січні 2021 року встановлено на рівні 7,22 гривень за куб.м з ПДВ і без урахування вартості розподілу (доставки), повідомляється у компанії

У грудні поточного року ціна складала 6,33 грн.

Зміни цін на газ у січні обумовлені, в першу чергу, сезонним фактором та збільшенням оптової ціни на блакитне паливо. Разом із тим ГК "Нафтогаз України", починаючи з серпня, пропонує своїм клієнтам газ за одними з найнижчих цін серед постачальників.

Ще раніше Нафтогаз підвищив ціни на газ для теплоенерго. Ціни на газ для виробників тепла в грудні збільшилися на 13,5% і склали 6 103,10 грн за тисячу кубометрів.

Як нагадує УНІАН, з 1 серпня в Україні відкрився ринок природного газу для побутових споживачів, які дістали можливість самостійно вибирати собі постачальника газу. Також завершився термін дії публічних спеціальних зобов'язань (ПСО) держкомпанії НАК "Нафтогаз України".

За даними держкомпанії, «Нафтогаз» займає близько 3% обсягів поставок газу населенню.

В грудні газопостачальна компанія «Нафтогаз України» залишила ціну на газ для населення на рівні листопада - 6,33 грн за куб. м., що на 34% більше, ніж у жовтні (4,7 грн/куб.)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: