Стало відомо, коли в Україні відбудеться пробне ЗНО

зно
Фото ілюстративне. З відкритих джерел

Реєстрація для участі у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні 2021 року розпочнеться 5 січня і триватиме до 19 січня включно.

Як повідомили у пресслужбі Міністерства освіти і науки України, пробне тестування має відбутись 10 квітня.

«Через епідеміологічні загрози у 2021 році кожен учасник/кожна учасниця зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО. Тестування з усіх предметів (українська мова, українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мови) відбудуться 10 квітня 2021 року», - сказано в повідомленні.

У відомстві кажуть, що результати пробного ЗНО 2021 для осіб, які введуть свої відповіді на спеціальному сервісі визначення результатів на сайті УЦОЯО, буде оприлюднено на їхніх інформаційних сторінках 16 квітня.

Вартість пробного ЗНО у 2021 році різнитиметься за регіонами й коливатиметься в межах від 195 до 255 грн.

Різниця у вартості пов’язана з особливостями організації пробного ЗНО, зокрема з вартістю друку й доставки матеріалів у тому чи іншому регіоні, прогнозованою кількістю тестувань тощо. Підвищення вартості пробного ЗНО 2021 порівняно з попереднім роком зумовлено зменшенням очікуваної кількості тестувань і збільшенням оплати праці працівників І тарифного розряду.

Водночас у 2021-му учасники пробного ЗНО матимуть додаткові можливості. Так, кожен учасник зможе завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021 і пройти тестування вдома, після чого внести свої відповіді у форми на спеціальний сервіс для визначення результатів.

Нагадуємо, 2020 року скасували традиційне пробне зовнішнє незалежне оцінювання перед основною сесією складання іспитів через пандемію коронавірусної хвороби. Оскільки таке тестування є платним, то кошти випускникам вітчизняних шкіл обіцяли повернути до початку навчального року. Кошти повертали до 1 грудня нинішнього року.

Так, основна сесія ЗНО в 2021 році почнеться 21 травня і триватиме до 15 червня. Результати будуть опубліковані до 30 червня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: