Субсидії в 2021 році: нові правила та умови подачі документів

субсидії4

Заяви можна подати поштою, онлайн або у місцевих громадах. Субсидії на оплату житлово-комунальних послуг видаватимуть за новими правилами. Управління соцзахисту припинять особистий прийом громадян з 1 січня 2021 року.

Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила в ефірі програми «Сніданок з 1+1», - пише РБК-Україна.

Як зазначила Лазебна, заяву можна подати у місцевій громаді, поштою або онлайн на офіційному сайті або в додатку «Дія». Управління соцзахисту припинили особисто приймати громадян. «Це пов'язано з реформою децентралізації. У громадах є соціальні підрозділи, які повинні приймати заяви від людей. Це стосується 67 видів допомог. Зокрема, і за субсидіями», - повідомила Лазебна.

Водночас для тих трьох мільйонів людей, які вже є в програмі, нічого не змінюється. «Ми автоматично повністю перепризначили близько трьох мільйонів домогосподарств субсидії», - сказала вона.

За словами Лазебної, уряд в цьому році тричі переглядав програму отримання субсидій. «Останнє рішення, яке прийняли в грудні, стосується людей, які отримують допомогу по частковому безробіттю. Бо є умова - три місяці потрібно сплачувати єдиний соціальний внесок», - повідомила міністр.

Отримати допомогу можна і в тому випадку, якщо в родині хтось доглядає за особою з інвалідністю. Легше це зробити буде і тим, хто став безробітним. Адже тепер доходи беруться за останній місяць, а не за півроку, як було раніше.

Лазебна повідомила, ті громадяни, які раніше не підпадали під програму, можуть подавати документи в будь-який момент.

Українські громадяни, родичі яких працюють за кордоном, можуть отримати субсидії. «Ми не будемо звертати уваги цю позицію. Бо раніше треба було декларувати», - сказала Лазебна.

Нагадаємо, Міністерство фінансів підготувало Методику перевірки житлових субсидій. Методика визначає загальні принципи перевірки достовірності інформації, визначеної законодавством для призначення, нарахування та/або виплати житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: