Українці вважать, що Путін — Викрадач Різдва – 2020

Путін
amn.com.

Левова частка українців вважають, що президент Росії Володимир Путін найбільше підходить на роль «Викрадача Різдва» в нинішньому році.

Про це свідчать дані загальнонаціонального опитування Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), проведеного з 5 по 13 грудня 2020 року.

Так, відповідаючи на запитання «Хто із іноземних лідерів найбільше підходить на роль «Викрадача Різдва» цього року?», 28% опитаних назвали Володимира Путіна, 8% – Дональда Трампа, 7% – Олександра Лукашенка, 6% – Джорджа Сороса і близько 3% – Ким Чен Ина і Сі Цзинпіня.

Натомість 14% сказали, що нікого з перелічених не можна назвати «Викрадачем Різдва», а 29% – завагалися із відповіддю. Цікаво, що першість Путіна у ролі «Викрадача Різдва» визнали в усіх регіонах України, крім Сходу: там він перше місце розділив із Дональдом Трампом і Джорджем Соросом.

Опитування проведене в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей, здійснене методом особистого інтерв'ю face-to-face.

У межах дослідження було проведено 2004 інтерв’ю з респондентами, які проживають у 131 населеному пункті України, вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: