Кабмін ухвалив зміни до держпрограми «Доступні кредити 5-7-9%»

кредит

У понеділок, 28 грудня нинішнього року, уряд погодив низку заходів, спрямованих на додаткову підтримку малого та середнього бізнесу (МСБ) в умовах карантину.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства фінансів України.

Такі зміни, ініційовані Мінфіном, уряд затвердив постановою «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 року № 28».

Програма поширилася на середній бізнес з річним доходом до € 20 млн.

Як змінилася державна програма «Доступні кредити 5−7−9%»:

  • Лібералізувалися умови кредитів: строк кредиту на фінансування оборотного капіталу збільшився до 3 років;
  • відстрочка платежу щодо повернення кредиту може становити до 12 місяців; зменшився перший внесок в реалізації інвестиційного проекту — 10% для діючого бізнесу та 15% для стартапів.
  • Пом’якшилися умови рефінансування кредитів: забезпечення збереження фонду оплати праці — зменшення до 50%, чисельності персоналу — до 50% (станом на 1 березня 2020 року).

Для кредитів на фінансування оборотного капіталу встановили компенсацію до 0% річних на період карантину та обмежувальних заходів. Після їх скасування продовжується компенсація на рівні 3% річних. Для кредитів рефінансування встановили компенсацію до 3% річних після 31 березня 2021 року.

З'явилася можливість поєднати державну підтримку за програмою «Доступні кредити 5−7−9%» з держпідтримкою, яку надають місцеві держадміністрації та органи місцевого самоврядування на підставі регіональних та місцевих програм розвитку МСБ за рахунок місцевих ресурсів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: