На Львівщині зменшується кількість звернень за медичною допомогою

лікарі
Фото (ілюстративне). З відкритих джерел

Станом на ранок 29 грудня заповненість ліжкової мережі медичних закладів області становить 38,6 %.

Про це під час брифінгу розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

«За попередню добу госпіталізовано 162 пацієнти. В стаціонарах Львівщини перебуває 1446 хворих, з них 139 – в реанімаційному відділенні, 33 на апаратах ШВЛ», - розповів він.

Найбільше пацієнтів перебувають у Лікарні швидкої медичної допомоги – 214, у Центрі легеневого здоров'я – 132, у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих – 124, Львівській обласній інфекційній лікарні – 105. Серед районних лікарень найбільш заповненими є Стрийська міська лікарня, тут 67 пацієнтів та Новояворівська РЛ №1 імені Юрія Липи. Тут 101 пацієнт.

«2900 ліжок мають підведений кисень, у відсотковому значенні  - це 79 %. До кінця року ми вийдемо на показник у 80 %», - додав Орест Чемерис.

За його словами, з 1 січня у Львівському регіональному фтизіо-пульмонологічному клінічному лікувально-діагностичному центрі облаштують ще 200 ліжок для хворих на короонавірус.

При цьому, більшість пацієнтів, що надходять до лікарень є у середньому та важкому стані.

«Враховуючи інформацію, яка надходить із кожного ковідного закладу області, хочу наголосити, що пацієнти, які зараз госпіталізуються, це пацієнти з важкими пневмоніями, пневмоніями середнього ступеня тяжкості, пацієнти молодого віку - 35 років і вище. Тому закликаємо відзначати ці свята вдома, старатись уникати скупчень, поберегти себе та своїх близьких»,-  наголосив Орест Чемерис.

«За цей тиждень ми спостерігаємо зменшення кількості звернень за медичною допомогою людей з ознаками ГРВІ. Загалом на 2 тисячі менше людей звернулося за цей тиждень у порівнянні з попереднім. Але чи залишиться така тенденція і надалі? Чи спостерігатимемо ми зростання кількості захворювань великою мірою залежить від того, як ми відсвяткуємо новорічні свята. При будь-яких симптомах простуди потрібно залишатися вдома і не брати участі в новорічних корпоративах та не приймати гостей. Це стосується і осіб, які чекають на результати ПЛР-тестів. Ідеальний варіант, якщо вдома зберуться люди, з якими ми і так контактуємо щоденно, тобто найближча родина. Факт того, що людина перехворіла не дає повної гарантії, що вона не є джерелом інфікування», - додала директорка  Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

Нагадаємо, що за попередню добу  в області підтверджено 55 випадків коронавірусної хвороби. Проведено приблизно 1,5 тисячі тестувань методом ПЛР, стільки ж методом ІФА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: