У Львові відновили історичні двері-близнюки за майже 33 тисячі гривень (фото)

Брама5
Фото: ЛМР

За майже два місяці у Львові відреставрували двоє історичних дверей. Двері-близнюки у центрі Львова відновили у дворі на вулиці Костя Левицького, 21.

Як повідомляють у мерії, металеві двері-близнюки були в поганому стані: на поверхні залишилось безліч пошкоджень, а на місці декоративних елементів хтось навіть приварив кодовий замок.

За словами реставратора Юрія Миколаїшина, за століття двері сильно змінилися, і було навіть важко сказати, що колись вони були однакові. Їхній стан був занедбаний, під старою фарбою проглядали зіржавілі елементи, а низ був просто знищений.

Фахівці вирівняли деформовану конструкцію дверей, виготовили та встановили нові металеві клямки, а також відновили втрачене засклення.

Фото: ЛМР

Двері відновили завдяки програмі співфінансування з мешканцями за близько 33 тисячі гривень, з яких місто оплатило 70%, а іншу частину — мешканці.

У мерії нагадують, що в нинішньому році місто відреставрувало понад 40 дверей в будинках, які розташовані в історичній частині міста. Усі роботи проводять відомі місцеві реставратори по дереву та металу. При реставрації брам 70% вартості робіт оплачуються із міського бюджету, 30% - сплачують мешканці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: