На Львівщині цього року спорудили 14 спортивних майданчиків

сп майд

Цьогоріч на Львівщині спорудили 14 спортивних майданчиків, з них 11 зі штучним та 3 з наливним покриттям.

Йдеться про об’єкти, які спорудили у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на період до 2021 року. Її реалізує Управління фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації за кошти обласного бюджету, - повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

«Концепція програми побудована так, що 40 відсотків коштів спрямовуються з обласного бюджету, решто - це зобов’язання громади. Кожен майданчик – то ціла окрема історія. Десь будівельні роботи виходять робити голови громад, міські чи сільські голови, таким чином роблячи нематеріальний внесок у будівництво. В одному з сіл цього року чоловік приїхав з заробітків, дізнався, що бракує грошей на будівництво, то приніс до сільської ради чималу суму коштів. Ще одна історія: в одному з містечок голова змушений був почати закривати майданчик на замок після 22.00, бо так хлопцям влітку подобалось тут ганяти м‘яча до пізньої ночі, що люди, які живуть поруч скаржились», – розповів керівник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім'як.

Відтак, на Бущині з’явився майданчик зі штучним покриттям у селищі міського типу Олесько.

Аналогічний майданчик спорудили у селі Градівка на Городоччині. Майданчик із наливним покриттям з’явився у містечку Рава-Руська Жовківського району.

Цьогоріч з’явилися майданчики і в місті Золочів, у селі Банюнині Кам’янка-Бузького району та у селі Гірське Миколаївського району. Усі три майданчики зі штучним покриттям.

У Пустомитах у 2020 році з’явився наливний майданчик. Такий же майданчик з’явився у селі Шегині.

На Самбірщині спорудили майданчики зі штучним покриттям у селі Стрілковичі та у селі Чуква, а на Старосамбірщині у селі Страшевичі. На Яворівщині цьогоріч теж побільшало одразу на два майданчики – у смт Шкло та у селі Карачинів. Ще один майданчик спорудили у місті Дрогобич. Усі – зі штучним покриттям.

Зауважимо, що у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини відбувся капітальний ремонт стадіону з влаштуванням бігових доріжок та футбольного поля з натуральної трави у Дублянах на Самбірщині. Також завершуються роботи на стадіоні Буської ДЮСШ та стадіоні ім.Л.Броварського у Самборі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: