Свіжий рейтинг партій: кого українці підтримають на виборах в Раду

вруу

Якби вибори до Верховної ради відбувалися наприкінці грудня 2020 року 52,9% респондентів обов’язково взяли б участь у голосуванні, ще 19,4% скоріше проголосували б на виборах. До парламенту точно потрапили б чотири політичні сили.

Про це свідчать дані опитування КМІС.

Рейтинг партій очолюють парламентські партії «ОПЗЖ» (партію підтримали б 23,1% серед респондентів, які визначилися з вибором), «Слуга народу» (20,9%), "ЄС" (14,1%) і «Батьківщина» (9,8%).

Балансують на межі проходження Радикальна партія Олега Ляшка (6,1%), «Українська стратегія Гройсмана» (5,2%) і «Сила і честь» (4,4%). Інші партії мають нижчу підтримку.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів з 17 до 23 грудня 2020 року по всій Україні за виключенням окупованих Росією територій. Методом особистого інтерв’ю з використанням планшетів (САРІ) опитано 1200 респондентів. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без врахування дизайн-ефекту) не перевищує: 2,9% - для показників, близьких до 50%, 2,5% - для показників, близьких до 25%, 1,9% - для показників, близьких до 12%, 1,3% - для показників, близьких до 5%.

Нагадаємо, партія президента Володимира Зеленського за результатами парламентських виборів липня 2019 року сформувала у Верховній раді монобільшість та протягом 1,5 років зберігала лідерство в рейтингах партій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: