Скільки українців підтримують введення локдауну в Україні, - опитування

статуя на площі Ринок у Львові, вбрана у вишиванку та маску
Фото: архів ІА Дивись.info, ілюстративне

З 8 по 24 січня в Україні вводять жорсткий локдаун із метою запобігання пандемії коронаврірусу. Лише 56% українців погоджуються із таким рішенням Кабміну.

Про це свідчать дані опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 12-14 грудян 2020 року.

Відтак, 56% підтримують рішення уряду ввести жорсткий карантин з 8 січня, 41% – проти цього. 52% вважають, що поширення коронавірусу в результаті локдауну зменшиться, 45% – мають протилежну думку.

При цьому 65% опитаних підтримують заборону мітингів і демонстрацій у період локдауну, проти заборони висловилися 35% респондентів.

Читайте також: Січневий локдаун: у МОЗ повідомили, що працюватиме, а що – ні

Крім того, понад 70% опитаних підтримують закриття в рамках жорсткого карантину спортзалів, кінотеатрів, ресторанів і кафе (25% проти цього). За закриття шкіл виступають 54% (43% проти), дитсадків – 48% (47% проти).

Менше підтримують закриття продовольчих ринків (31% – за, 67% – проти), міжміського громадського транспорту (23% – за, 75% – проти) і громадського транспорту (18% – за, 80% – проти).

Читайте також: Степанов пояснив, чому січневий локдаун не скасують

Нагадаємо, вчора, 9 грудня, Уряд за ініціативою МОЗ ухвалив рішення про продовження карантину до 28 лютого 2021 року з обмеженнями, які відповідають «помаранчевому» рівню епідемічної небезпеки, та деякими змінами.

Зокрема, з 1 січня буде продовжено роботу закладів громадського харчування до 23 години із забороною розрахункових операцій після 22:00, а в новорічну ніч вони зможуть працювати до 07:00.

Міністерство охорони здоров’я рекомендує всім установам та організаціям за можливості на період дії посиленого карантину організувати дистанційний режим роботи. Очікується, що завдяки запровадженню посиленого карантину та за умови його дотримання кількість нових випадків інфікування COVID-19 знизиться приблизно на 50%. «

Під час жорсткого локдауну, згідно з епідеміологічними показниками, рівень захворюваності зазвичай знижується за три тижні на 80%. Ми розраховуємо зниження інфікованих за цей період до 50%», —вважає очільник МОЗ.

Станом на зараз в країні діють карантинні обмеження, які відповідають «помаранчевому» рівню епідемічної небезпеки.

Опитування проведене 12-14 грудня 2020 року з-поміж населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів.

Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing -телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: