В Україні хочуть запровадити стипендії тим, хто складе ЗНО на 200 балів

07439ca-zno

В Україні хочуть запровадити стипендії студентам, що склали ЗНО на 200 балів. У Верховній Раді зареєстрований відповідний проєкт постанови №4563.

Про це повідомляє прес-служба парламенту.

«Розмір стипендії становитиме один прожитковий мінімум для працездатних осіб, встановлений на 1 січня року, у якому призначається стипендія. Так держава буде підтримувати тих, хто найкраще склав тест та обрав український заклад вищої освіти», - пояснив перший віце-спікер Ради Руслан Стефанчук.

За його даними, у 2020 році в Україні найвищий результат ЗНО отримали 455 учасників тестування.

Виплати будуть здійснювати у межах бюджетних видатків, передбачених головним розпорядникам бюджетних коштів на відповідний рік.

Стефанчук зазначив, що кожного року існує залишок невикористаних коштів по видаткам споживання на виплату стипендій. Цього року сума невикористаних коштів за бюджетною програмою «Виплата академічних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів» становила не менше 182,83 млн гривень.

«Водночас максимальна сума коштів, необхідних для покриття витрат за виплату 500 стипендіатів коштів за 4 місяці (вересень-грудень), становить 4378000 гривень», - підкреслив заступник спікера ВР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: