Від січня пенсіонери отримуватимуть підвищені пенсії

630_360_1454396361-6181
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Від січня більш як 2 мільйони пенсіонерів отримуватимуть підвищені пенсії.

В Україні підвищується найменша пенсія для людей віком від 65 років, які мають повний стаж.

Про це міністерка соціальної політики Марина Лазебна повідомила в інтерв’ю "Радіо Свобода".

«Повний стаж для жінки визначено 30 років, а для чоловіка – 35. От для цих людей мінімальна пенсійна виплата підвищується. Наприклад, є людина з такими параметрами, у неї 2 000 гривень, то вона буде підвищена на 400 гривень. Це буде 2 400. У кого 2 100, то, значить, на 300. Ми вже порахували, вже підготовлені всі розрахунки, всі відомості. Це 2,2 мільйони людей. Середній розмір підвищення, для кожного з них він буде різний, буде 350-360 гривень», – сказала Лазебна.

Як повідомляє УП, Україна також постійно виплачує пенсії 660 тисячам пенсіонерів, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

"Я за те, що люди, які заробили свою пенсію в Україні, мають її отримати. А для цього нам треба для них спростити або надати умови і можливості. Тому сьогодні, наприклад, на двох КПВВ у "Щасті" та "Золотому" будуть відкриті такі центри обслуговування, ми вже знаємо, що там будуть обов’язково присутні працівники Пенсійного фонду. Якщо навіть ця людина сьогодні не входить в число цих 660 тисяч пенсіонерів, яким ми нараховуємо пенсії, значить вона зможе прийти і оформити", - зазначила Лазебна.

За словами Лазебної, якщо українському громадянину, який проживає в ОРДЛО, виповнилось 60 років, то йому для оформлення пенсії необхідно приїхати на контрольовану українським урядом територію.

"Це все залишається чинним, воно діє. Головне – щоб не були закриті пункти пропуску", – сказала міністерка.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: