Торік за перезавантаження фур сплачено понад 137 мільйонів, - Криклій

гроші67
Фото ілюстративне

у 2020 році  інспекторами Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією було перевірено майже 700 тисяч транспортних засобів, складено більше 14 тисяч актів порушень габаритно-вагових параметрів і нараховано понад 137 млн грн плати за перевантаження.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, передає пресслужба відомства.

У розрізі регіонів за підсумками року найбільше плати за проїзд було нараховано в Одеській, Херсонській і Київській областях.

За словами Владислава Криклія, повна автоматизація і цифровізація усіх процесів задля виключення людського фактора залишається головною метою відомства у реформуванні Укртрансбезпеки. Але для повноцінного запуску автоматичної системи ГВК в Україні потрібно якнайскоріше прийняття депутатами в цілому законопроектів №3742 і №3743.

Окрім цього, зазначив зазначив голова Укртрансбезпеки Єгор Прокопчук, зараз Верховна Рада розглядає у другому читанні законопроєкт №3743, яким передбачено відмову від плати за проїзд та переведення відповідальності за порушення габаритно-вагових норм в площину КУПаП. Це дозволить спростити процедуру стягнення та збільшити відсоток сплачених штрафів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: