У Львові на апараті ШВЛ перебуває 4 –річна дитина

карантин9

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» на апараті ШВЛ перебуває 4 –річна дитина.   

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» на апараті ШВЛ перебуває 4 –річна дитина.   

Про це під час брифінгу розповіла директорка закладу Олександра Бурда.

За її словами, ще одна 12-річна дитина, яка перебувала на ШВЛ, уже відключена від апарату. Стан обох дітей стабілізований.

Загалом, від початку пандемії в Охматдиті пролікували майже півтисячі дітей з підозрою та підтвердженим коронавірусом.

З вересня по грудень у медзакладі в середньому перебували 75-80 пацієнтів.

«39 % - це діти від від 5 до 14 років, але були і воновароджені і 17-річні», - розповіла Олександра Бурда.

За її словами, впродовж останнього часу збільшився відсоток дітей, які важко переносять хворобу.

«За увесь період лікування коронавірусної інфекції, було проліковано 15 дітей з синдромом Кавасакі. Це - гостре гарячкове захворювання дитячого віку. Характеризується ураженням коронарних та інших судин з можливим утворенням аневризм, тромбозів та розривів судинної стінки. Без адекватного лікування летальність сягає 1 %. Але навіть при інтенсивному лікуванні можлива смерть окремих хворих. Це дуже серйозний синдром, який може мати різні ускладнення для життя, зокрема він ускладнюється коронаритом - запаленням коронарних артерій серця. Основне лікування – це введення імуноглобулінів. Таке лікування є дороговартісним, тому  якщо є підозри  на те чи інше ускладнення, потрібно вчасно звертатися до фахівців. Сьогодні до нас приїхали з дитиною яка 4-й день гарячкує без явних причин», - розповіла Олексанлдра Бурда.

Вона додала, що серед пацієнтів багато дітей з супутніми захворюваннями. Зокрема це цукровий діабет, гематологічні, ендокринні патології, вроджені вади сечовидільної системи, ниркова недостатність.

Зараз в Охматдиті перебуває 10 дітей з підозрою і підтвердженим коронавірусом.

Тим часом у ЛОДА очікують зростання захворюваності на коронавірус після зимових свят.

«Попри всі наші застереження збільшиться кількість контактів, тому можна очікувати зростання кількості захворювань. Напередодні свят закликаю усіх провести їх у вузькому сімейному колі, не наражати на небезпеку себе та близьких людей. Ситуація, яка є зараз не дозволяє говорити про те, що стало легше», - розповів  директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

За його словами, сьогодні у стаціонарах лікують 1373 хворих. 136 пацієнтів – у реанімаційних відділеннях, 26 з них підключені до апаратів ШВЛ.

«Попри те, що кількість людей, які лікуються у стаціонарах дещо зменшилась, вкотре наголошую, що ковід молодшає – про це говорить вік пацієнтів, які поступають на лікування у стаціонари.  Захворювання протікає у більш серйозних формах, з важкою пневмонією», - розповів директор департаменту.

Він додав, що зараз заповненість ліжкової мережі медзакладів області становить 34,8 %.

«З 1 січня ліжкова мережа розширилась. На базі центру легеневого здоров’я розгорнули додаткових 200 ліжок. Відтак, станом на зараз у нас є 3945 ліжкомісць. З них З341 ліжок забезпечено киснем – це 85% від усієї ліжкової мережі», - розповів  Орест Чемерис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: