На Львівському бронетанковому відзвітували за рік і підписали Меморандум (фото)

IMG_5310

На Львівському бронетанковому заводі, попри важкий рік, перевиконали річний план. Про це на брифінгу розповів директор Львівського бронетанкового заводу Віктор Андрощук.

Генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв і голова Львівської ОДА Максим Козицький підписали Меморандум про розширення співпраці між Укроборонпромом і владою Львівщини. Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

«Сьогодні ми працюємо над тим, щоб презентувати потенціал наших підприємств для Генерального штабу, для Міністерства оборони. І для того, щоб в державному оборонному замовленні частка підприємств Укроборонпрому була більша, ніж у попередні роки. Тому що ми спроможні робити якісну техніку, а також виконувати ті завдання, які сьогодні стоять для Збройних сил», - зауважив Гусєв.

В свою чергу голова Львівської ОДА Максим Козицький сподівається, що підписання документу сприятиме розвитку підприємств області:

«У Львівщини є великий науковий та виробничий потенціал, що дозволить вчасно та якісно ці замовлення виконувати. Є питання, які не можна вирішити в один день підписанням меморандуму. Але меморандум - це перший крок. І ми точно не закінчимо на підписанні паперів. Постійна співпраця з підприємствами Укроборонпрому, Міністерства оборони, Львівської області буде діяти».

Директор Львівського бронетанкового заводу Віктор Андрощук розповів, що попри важкий рік, зуміли перевиконати річний план. Минулого року завод відремонтував близько 80 одиниць бронетехніки:

«Державне оборонне замовлення виконали навіть перевиконали. Ремонтували, зокрема, танк Т-64, танк Т-72, БРМ-1, пожежні машини - тобто, різні види техніки. Якщо в грошовому еквіваленті, це понад 600 млн гривень».

Що стосується планів на цей рік, то керівники бронетакового кажуть, що наразі державне оборонне замовлення на 2021 ще не отримали.

«В нас є перехідні контракти (з 2020 на 2021 рік) - це десь близько 30 одиниць техніки. Зі стандартним 8-годинним робочим днем - вистачить роботи до червня. А потім ще доведуть нові оборонні контракти, роботи вистачатиме», - зазначив Віктор Андрощук.

«На підприємстві працює близько 700 людей, середня заробітна плата - 16,5 тис грн, цього року запланували підвищення платні ще на 15%. Також є певні категорії працівників, які отримують і тисячу доларів (якщо в доларовому еквіваленті порахувати). Якщо великий контракт -то практикують роботу на вихідні за подвійну плату» - розповів директор.

Від інших підприємств відрізняються тим, що на львівському бронетанковому заводі проводиться ремонт різних видів бронетанкової техніки, тобто ремонтують всі види танків, які є на озброєнні в ЗСУ:

«Це Т-64, Т-72, а тепер освоїли ще й Т-80. Ще однією специфікою заводу є те, що ми єдині в Україні виготовляємо і ремонтуємо пожежні танки».

Техніка на Львівський бронетанковий завод надходить з бойових бригад, а також з учбових підрозділів, а саме з «Десни». Працюють і на замовників з-за кордону.

«Колись ми робили по сотні машин у рік на експорт. Минулого року, скажімо, відправили в одну з держав 15 ремонтно-евакуаційних машин. Відправляємо лише те, що дозволяє Міністерство оборони. Зараз ще маємо контракти на експорт комплектуючих. Але 95% роботи - це для Збройних сил України», - зазначив керівник заводу.

Фото: Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: