У МОЗ розповіли про ціну китайських COVID-вакцин

59dcb98-0
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Україна закуповує вакцини від коронавірусу за тією ж вартістю, що і більшість країн у світі. Перший договір був підписаний з китайською компанією Sinovac Biotech.

Вартість однієї дози становить 504 гривні, повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"Перший договір Україна підписала з компанією Сіновак, яка завоювала авторитет у всьому світі. Ціна, за якою Україна купує 1 дозу вакцини у цього виробника, становить 504 гривні. Така вартість вакцин проти COVID-19 цієї компанії - для переважної більшості країн, і є прийнятною", - підкреслив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Він додав, що не має права озвучувати вартість вакцин інших виробників "через жорсткі контрактні правила нерозголошення інформації".

"Можу запевнити, що вони, приблизно, в такому діапазоні цін, за якими їх купує весь світ", - підкреслив Степанов.

30 грудня 2020 року Україна уклала договір на поставку 1,913 мільйонів доз COVID-вакцини виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.

Крім того, міністр охорони здоров’я запевнив, що у процес перемовин для придбання вакцин від коронавірусу залучено МЗС, яке використовує всі можливі дипломатичні канали. Це питання, як наголосив Степанов, перебуває на постійному контролі президента Володимира Зеленського, повідомляє ТСН.

"Бо забезпечення вакцинами — питання національної безпеки, і так само у світі ним займається керівництво держави. У всьому світі в черзі на вакцини стоїть понад 7 млрд людей, а потужності з виробництва цих вакцин є обмеженими", — підсумував Максим Степанов.

Sinovac Biotech є найбільшою китайською компанією з виробництва вакцин. Щорічно вона виготовляє від 300 до 500 мільйонів доз вакцин, які схвалені в 34 країнах світу. Компанія розробила та вивела на ринок вакцини проти гепатиту А і В, вірусів грипу, включно з пташиним, паротиту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: