Незаконний продаж новорічних дерев в Україні завдав збитків на понад 400 тисяч

ялинка
Фото ілюстративне

З початку грудня в межах акції «Новорічна ялинка – 2021» Держекоінспекція виявила 274 порушення правил продажу ялинок, нарахувавши 429 456 гривень збитків.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що протягом місяця територіальні органи Держекоінспекції перевіряли місця збуту ялинок та сосен. Основні «контрольні точки» - наявність бирок на деревах з індивідуальним ідентифікаційним кодом, реєстрація коду в системі Лісогосподарського інформаційно-аналітичного центру та достовірність інформації у накладних продавця.

Загалом за порушення цих вимог інспекція притягнула до адміністративної відповідальності 177 осіб, склавши 235 протоколів про адмінпорушення. 88 матеріали передані на розгляд до судів.

За словами очільника Держекоінспекції Андрія Мальованого, порушники отримали покарання згідно зі статтею 88-1 КУпАП – штраф від 510 до 1700 гривень. Окрім штрафних санкцій, недобросовісні продавці також відшкодовували збитки, завдані довкіллю через незаконну торгівлю деревами.

Акція «Новорічна ялинка» проводиться Держекоінспекцією щороку, щоб протидіяти незаконному продажу дерев на новорічні свята.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: