Рік по тому: Україна почала дослідження планшету зі збитого в Ірані літака МАУ

34
Фото з відкритих джерел.

Українські правоохоронці розпочали дослідження планшету, знайденого на місці падіння літка МАУ в Ірані рік тому.

Про це пише УП з посиланням на генерального прокурора Ірину Венедіктову.

«Розпочато дослідження планшету, знайденого на місці авіакатастрофи, який у грудні 2020 року Іран передав Україні», – написала у Fb Ведіктова.

Раніше повідомлялось, що Іран обіцяє відправити до України один із речових доказів - льотний планшет екіпажу, який був знайдений у перші дні після катастрофи українською пошуково-рятувальною групою.

За словами Венедіктової, днями Україна нарешті отримала від Ірану проєкт фінального технічного звіту про авіакатастрофу літака МАУ біля Тегерану. На аналіз цього документу та внесення до нього зауважень та пропозицій – 60 днів, після цього іранська сторона за місяць має його доопрацювати. І лише після затвердження радою Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) – його оприлюднять.

Крім того, повідомила генпрокурорка, наразі в Україні триває комплексна криміналістична експертиза для встановлення причин та характеру уражень літака, обсягу матеріальних збитків та дотримання правил міжнародних польотів.

Напередодні Нового року Іран з п'ятої спроби передав Україні проєкт технічного звіту щодо причин катастрофи літака МАУ в Тегерані.

Літак Boeing української авіакомпанії розбився вранці 8 січня 2020 року невдовзі після вильоту з міжнародного аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, серед них - 11 українців. Ця авіакатастрофа стала найбільшою за кількістю загиблих за всю історію української цивільної авіації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: