Що подивитись на різдвяні свята, окрім «Сам удома»

різдво2

У світі панує казковий різдвяно-новорічний період – час, коли найбільше хочеться усамітнитись в ліжку з горнятком какао перед телевізором.

ІА Дивись.info запитала у своїх читачів, які фільми взимку варто переглянути кожному та ділиться підбіркою із вами.

«Мерзенна вісімка»

Фільм-вестерн створив режисер та сценарист Квентін Тарантіно. Дія стрічки розгортається у Вайомінгу через кілька років після Громадянської війни і обертається навколо восьми жителів Заходу, які шукають притулку в невеликій галантерейній крамниці, неподалік від зупинки диліжансу на гірському перевалі.

На засніжених просторах Вайомінгу, на схилі гори, буря наздоганяє диліжанс з двома подорожніми. Мисливець за головами Джон Рут везе спійману ним втікачку Дайзі Домерг у напрямку до Ред-Рок, щоб там передати її в руки правосуддя. Дорогою їм зустрічаються Маркус Воррен, колишній солдат, який також став найманцем, і південний перебіжчик Кріс Меннікс, котрий назвався новим шерифом міста. Учотирьох вони знаходять притулок на перевалі в крамниці Мінні, але замість господині виявляють незнайомців.

Якийсь Боб доглядає за магазином, поки власниця відвідує свою матір, а крім нього, в укритті знаходяться генерал Конфедерації Сенфорд Смізерс, погонич худоби Джозеф Гейдж і Освальдо Мобрей, кат з Ред-Рок.

«Поки ти спав»

«Поки ти спав» — американська романтична комедія 1995 року.

Сором'язливість заважає Люсі познайомитися з чоловіком своєї мрії, якого вона бачить щоранку. Зате допомагає випадок, і дівчина рятує незнайомцю життя. Тепер вона може милуватися ним цілими днями: врятований Пітер лежить у лікарні без свідомості. Родина помилково приймає її за його наречену, і Люсі не хоче розчаровувати цих милих людей. Адже вона вже встигла прив'язатися до них, особливо до брата Пітера. І поки, нічого не підозрюючи, «наречений» спить, його «наречена» вже не вірить у прекрасний сон.

Незабаром Люсі доведеться обирати між чарівною казкою і таким реальним коханням.

«Зелена книга»

«Зелена книга» — це художній фільм, заснований на реальних подіях, які розгортаються у США в 60-их роках XX століття.

Італоамериканець Тоні на прізвисько «Базіка» працює викидайлом в одному з престижних нічних клубів Бронкса. Коли заклад закривається на ремонт, Тоні вирішує знайти тимчасову роботу і незабаром у нього з'являється пропозиція.

Відомий афроамериканський піаніст Дон Ширлі збирається в турне південними штатами і йому потрібен хороший водій та людина, здатна вирішити в дорозі будь-яку проблему в одній особі. Обумовивши всі нюанси і прийшовши до спільної згоди, талановитий музикант і викидайло з Бронкса вирушають в дорогу, взявши з собою «Зелену Книгу» - спеціальний путівник, в якому описані всі безпечні для афроамериканців місця.

«Інтерстеллар»

Стрічка — американсько-британський науково-фантастичний кінофільм від Крістофера Нолана. Події фільму починаються в недалекому майбутньому — Земля вже не в змозі підтримувати людство, пилові бурі винищують ґрунти, відбувається регрес сучасного суспільства до аграрного. Купер, колишній льотчик-випробувач NASA і інженер, повертається на ферму до своєї сім'ї: сина Тома, 10-річної дочки Мерфі та батька його померлої дружини Дональда. Мерфі вважає, що в їхньому будинку є привид, який намагається спілкуватися з нею.

Купер бачить, як Мерфі намагається науково обґрунтувати існування примари, та несподіванно виявляє, що «привид» — це невідома форма інтелекту, яка відправляє їм закодовані повідомлення за допомогою гравітаційної аномалії, змінюючи пил на підлозі у вигляді візерунка, який нагадує азбуку Морзе. Повідомлення стосуються секретного проєкту NASA на чолі з професором Брендом. Купер розшукує професора і зустрічається з ним.

«Літаком, потягом та автомобілем»

«Літаком, потягом та автомобілем» — американський фільм, знятий 1987 року. У головних ролях знялися видатні комедійні актори Стів Мартін та Джон Кенді.

Якось успішний рекламодавець Ніл Пейдж поспішає на літак додому до Дня подяки. Адже це так просто — придбати квиток на літак, здійснити комфортний політ до рідного Чикаго і вже ввечері сісти за святковий стіл разом зі своєю сім'єю.

Але не все так просто, як здається. Дорога додому стане для Ніла найбільшою пригодою в його житті, бо він зустріне попутника, якого звати Дел Ґріффіт — доброго веселого здорованя.

«Нова різдвяна казка»

Або сучасна сатира на «Різдвяну пісню» Чарлза Діккенса.

Настало Різдво, втім, чарівна сила цього свята не в змозі розтопити кригу у серцях деяких абсолютно черствих і самовдоволених особистостей. До числа подібних непоправних типів відноситься і телемагнат Френк Крос.

Він багатий, всесильний і абсолютно байдужий до всього, крім власних грошей. Крос — власник телеканалу, безжалісний і холоднокровний бізнесмен, з дуже жорстоким почуттям гумору.

Загалом Френк — один з тих хлопців, які запросто можуть зіпсувати вам чудове свято. Таких людей, ясна річ, треба виховувати і чим швидше — тим краще. Заради такого випадку в гру включаються надприродні сили.

У різдвяну ніч перевихованням Френка займуться спеціально підібрані для цієї істоти. А саме: привид минулого — веселий таксист з пекла; привид сьогодення — сучасна завзята фея без комплексів, що використовує методи рукопашного бою, і жахливий небагатослівний посланник майбутнього з черепом замість обличчя.

«Санта на продаж»

На одній із величних сопок засніженої Лапландії працює бурова установка. На глибині 400 метрів бурильники виявляють шар деревної стружки товщиною 20 метрів. Після його проходження вони натикаються на шар льоду і розуміють, що під ними не сопка, а гігантський похоронний курган, насипаний народом Лапландії в далекі часи.

Двоє хлопчаків із сусіднього селища, причаївшись за ящиками з вибухівкою, чують, як господар бурової, містер Грін, дає наказ працівникам до різдвяних свят розграбувати цю могилу. Один із хлопчиків твердо вірить, що під сопкою похований Санта Клаус.

«Чотири кімнати»

«Чотири кімнати» – фільм-антологія 1995 року, що складається з чотирьох епізодів, відзнятих різними режисерами і пов'язані одним персонажем — коридорним Тедом, якого зіграв Тім Рот. Події відбулись у готелі Лос Анжелесу напередодні Нового року. Разом із Ротом у фільмі знімались такі знаменитості, як Антоніо Бандерас, Мадонна, Квентін Тарантіно та Брюс Вілліс.

Йдеться про події, що розгортають у люксі для наречених . У цій частині ми дізнаємося про Тедді — посильного, що працює в готелі напередодні Нового року. Тедді потрапляє в люкс для наречених на шабаш відьом, які роблять мікстуру, щоби зняти закляття, яке перетворило їх богиню у камінь 40 років тому. Кожна відьма кидає компонент в мікстуру протягом ритуалу; проте бракуючий компонент — сперма, і Єві (одній з відьом) дають завдання спокусити Тедді, щоб їх план міг продовжитися.

Наступні кімнати 404 і  309.  І нарешті пентхаус — Людина з Голлівуду.
Тедді викликають в пентхаус зі стільничкою, відром льоду та різаком. У цьому номері зупинився відомий режисер Честер Раш з друзями. Після того, як Честер знайомить його зі всіма, він пропонує Тедді 1000 доларів, якщо він візьме участь в грі, яка була узята з фільму «Людина з Півдня», оповідання Роальда Даля. Проте, посилаються на епізод Альфреда Хічкока, знятий по історії Даля.

«Диво на 34-ій вулиці»

Ремейк фільму «Диво на 34-вулиці» 1947 року зняли 24 роки тому, але навіть сьогодні тема фільму є актуальною, особливо для скептиків. Героїня стрічки вже в шестирічному віці не вірить в чудо, тому що мама розповіла їй про те, що Санти насправді не існує.

Дівчинка все одно склала список побажань для Санта Клауса, хоч і не вірить, що її мрії здійсняться. Але скоро все зміниться.

«Реальна любов»

Якщо ви прагнете додати у своє життя трішки романтики, радимо переглянути комедію «Реальна любов». Сюжет складається з дев’яти історій, які паралельно розвиваються. У стрічці над головними героями витає саме почуття любові.

Кожен герой напередодні Різдва прагне віднайти ключ до серця дорогої людини. Чи вдасться це їм, можете дізнатись лише переглянувши цю зворушливу мелодраму з елементами комедії.

Нагадаємо, що ІА Дивись.info щочетверга робить підбірку стрічок, які дебютують на великих екранах України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: