У США помер поліцейський, якого поранили під час штурму Конгресу

6b51cae-30e95e5-136447301-958659731332675-1679132502708074870-n
Фото УП.

У США від отриманих під час протестів у Конгресі травм помер офіцер поліції Капітолія Браян Д. Сікнік. Це перша жертва серед правоохоронців.

Про це повідомляє babel.ua з посиланням на пресслужбу поліції Капітолія.

Офіцер Сікнік був поранений під час зіткнення з протестувальниками. Він повернувся до свого дивізіону і знепритомнів. Його доставили в місцеву лікарню, де він помер від отриманих травм. Смерть буде розслідувати департамент столичної поліції.

Як пише Politico, через ці події двоє високопосадовців служби безпеки в Конгресі втратили роботу – прибічники Трампа відкрито говорили, що планують заворушення у Вашингтоні, але служба безпеки Конгресу на це не реагувала. Глава поліції Капітолія Стівен Сунд піде у відставку 16 січня, до інавгурації обраного президента Джо Байдена. Також у відставку піде сержант зі зброї Пол Ірвінг. Його заступник Дженніфер Хемінгуей візьме на себе обовʼязки тимчасового керівника служби безпеки Сенату.

6 січня Конгрес зібрався, аби затвердити перемогу на виборах президента Джо Байдена. Тоді Трамп опублікував відео, в якому вкотре заявив, що у нього вкрали вибори, але ще жодного разу не надав тому доказів. Після цього його прихильники пішли штурмувати будівлю Капітолія, де засідає Конгрес. В результаті інциденту загинуло четверо протестувальників. Обраний президент Байден назвав цей штурм заколотом.

За декілька годин після штурму Конгрес знову зібрався й підтвердив перемогу на виборах президента кандидата від Демократичної партії Джо Байдена

Конгрес затвердив перемогу демократа Байдена на виборах президента США. Трамп пообіцяв мирно передати владу. Відтепер у Трампа немає конституційних підстав, аби оскаржити в суді результати голосування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: