Членам організації, що постачала наркотики до львівської виправної колонії, повідомлено про підозру

тюрма (13)
Фото (ілюстративне) з архіву редакції.

П'ятьом членам злочинної організації, що займалась незаконним придбанням, перевезенням і збутом наркотичних засобів у місця позбавлення волі, зокрема до Львівської виправної колонії, оголошено про підозру.

Як повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури, йдеться про випадок, який викрили ще в жовтні торік.

Встановлено, що 37-річний чоловік залучив до злочинної організації ще 4 осіб (засуджених та мешканців Львівської області), частина з яких забезпечувала постачання наркотиків на територію однієї з виправних установ Львова, шляхом перекидання через периметр установи, а інші здійснювали розповсюдження наркотичних засобів серед ув'язнених.

За інформацією слідства, прибуток від протиправної діяльності складав майже 20 тис грн на день.

Тоді ж у ході обшуку було вилучено: 520 таблеток «Субітексу», пневматичний пістолет, мобільні термінали, 5 г «марихуани», 3 г коноплі, 2 пакети гашишу (вагою близько 2 г кожний), частина курильного механізму зі смолами, SIM-картки операторів мобільного зв`язку, мобільні термінали, банківські картки, чорнові записи.

Ринкова вартість вилучених під час проведення обшуків наркотичних та психотропних речовин складає близько 500 000 грн.

Наразі організатору повідомили підозру за ч.5 ст.255 (створення злочинної організації), ч. ч. 2,3 ст.27, ч.4 ст.28 ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

Іншим фігурантам - за ч.2 ст.255, ч. ч.2, 3 ст.27 ч.4 ст.28 ч.2 ст.307 КК України.

Наразі тривають слідчі дії.

У відомстві кажуть, що санкція статті, інкримінованої організатору передбачає  покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років, а учасникам організації – від 5 до 12 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: