Глава УГКЦ висловився про вакцинацію від коронавірусу

коронавірус78

Блаженніший Святослав закликає не оминати вакцинацію, - це є одним з можливих способів запобігання поширенню хвороби.

Блаженніший Святослав закликає не оминати вакцинацію, - це є одним з можливих способів запобігання поширенню хвороби.

Про це він повідомив під час інтерв’ю для «5 каналу», відповідаючи на питання про допустимість, чи недопустимість вакцинації, - йдеться на сторінці Синоду Єпископів УГКЦ.

«Ми повинні дбати про життя і здоров’я своє і своїх ближніх, а відтак про спільне благо людства і очевидно спільно над ним працювати. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час інтерв’ю для «5 каналу», відповідаючи на питання про допустимість, чи недопустимість вакцинації.

Предстоятель УГКЦ зауважив, що дуже часто люди мають свої уявлення і забобони, які нічого не мають спільного з релігійним життям, ба більше бувають важливішими від живої віри в Бога.

На його переконання, саме минулий рік навчив усіх християн відрізняти головне від другорядного. Ми навчилися розрізняти що є змістом нашої віри, а що є тимчасовими формами як її переживати. Ті форми можуть змінюватися, бо змінюється життя.

«Очевидно, що питання безпеки чи ефективності вакцини є в межах компетенції медиків. Тут жоден релігійний діяч не повинен входити в цю компетенцію. Коли йдеться про сприйняття вакцинації як явища, то в цьому немає жодних релігійних причин, щоб оминати вакцинацію. Сьогодні всі світові лідери: Святіший Отець, Патріарх Варфоломій висловилися в унісон, що потрібно вакцинуватися. Бо це є один з можливих способів запобігання цієї хвороби», ‒ пояснив Глава Церкви.

Блаженніший Святослав розповів про «Заувагу щодо моральності використання деяких вакцин анти-Covid-19», затверджену Папою Франциском. Її оприлюднила Конгрегація віровчення.

«У документі йдеться про те, що не лише можна вакцинуватися, але це також є і моральним імперативом. Як християни ми повинні дбати про спільне благо. Перш за все треба бути християнами і тоді різні псевдо-наукові теорії повинні відійти на задній план. Ми повинні дбати про життя і здоров’я своє і своїх ближніх, а відтак ми повинні дбати про спільне благо і очевидно спільно над цим працювати», ‒ додав Глава УГКЦ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: