У Львові влаштують аукціон, щоби допомогти хворим дітям

d93ab32263374429c506c8749ed27599

У холі Львівської обласної ради відкрилася виставка картин художника Олега Ярмолюка та ялинкових прикрас Романи Полетко.

Виставка відбувається за ініціативи Українського лікарського товариства у Львові.

«Українське лікарське товариство щорічно проводить благодійну лікарську Маланку, яка відбувається у Львові з 1914 року. Це дійство не є лише святкуванням, а має й благодійне спрямування. До прикладу, 2020 року на традиційному святкуванні було зібрано кошти для школи Марії Покрови, де навчаються діти із порушенням слуху. Завдяки благодійній акції для них було придбано інтерактивну дошку», – розповів голова УЛТ Олег Дуда.

Цьогоріч на онлайн-аукціоні буде продано 100 ялинкових прикрас, які вручну розмалювала відома львівська художниця Романа Полетко. На них зображена планета у масці, як нагадування про пандемію. Також на виставці представлено 9 картин найстаріших медичних закладів Львова художника Олега Ярмолюка. Художник працював над творами протягом року.

«Ці картини для привернення уваги, вони будуть зберігатися в музеї історії Галичини, на вулиці Кармелюка, де є домівка нашого товариства. А ялинкові прикраси будуть виставлені на продаж. Зібрані кошти підуть на придбання мультимедійної дошки у дитячий гральний простір Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру», - розповів Олег Луда.

«У нашій лікарні щорічно лікується 250-260 дітей з онкологічними захворюваннями. Вони надходять до нас по 7-8 разів на рік, тобто майже весь час перебувають у лікарні. Вони не лише лікуються, але й повноцінно вчаться. Ця дошка дасть їм змогу краще навчатися а також проводити своє дозвілля», – розповів заступник директора Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного  центру Зіновій Іваськевич.

«Ми вітаємо ініціативу лікарського товариства. Такі акції є дуже важливі, тому що вони об’єднують лікарську спільноту та суспільство в бажанні допомогти та продемонструвати нашу з вами небайдужість до чужої біди. Обласна рада активно долучиться до цієї благодійної акції та сприятимемо її активній промоції, щоб якомога більше людей побачили цю виставку, зокрема онлайн та вдалося залучити більше коштів», – запевнила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Виставка триватиме до 22 січня. Кожен охочий зможе оглянути та придбати художні роботи, тим самим допомогти у зборі коштів на потреби онкохворих дітей.

Фото картин та ялинкових прикрас можна також побачити на офіційному вебсайті обласної ради та на Фейсбук-сторінці.

В облраді закликають усіх небайдужих стежити за цими сторінками і очікувати на онлайн-аукціон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: