Львівський обласний перинатальний центр не працюватиме упродовж двох тижнів

перинатальний центр

Львівський обласний клінічний перинатальний центр зачинили на промивку до 25 січня.

Під час планових промивочних робіт у пологовому планують також збільшити потужність електричної підстанції, адже на початку року у перинатальному планують завершити і другу чергу реконструкції, - йдеться на сайті ЛОДА.

«Реконструкція електропідстанції Львівського обласного перинатального центру запланована у початковому проекті загальної реконструкції установи. Вона є необхідною через збільшення потужності обладнання перинатального при введенні в експлуатацію другої черги медцентру. Початково планувалося, що перепідключення потужнішої підстанції, яке вимагає повного знеструмлення обох корпусів, відбудеться 3 січня 2021 року. Проте, порадившись з керівництвом вже відкритого перинатального, ми дійшли висновку, що краще не закривати центр спеціально, а зробити ці технічні кроки водночас із плановою промивкою пологового», - пояснив очільник управління капітального будівництва Львівської ОДА Павло Терех.

Перинатальний не прийматиме вагітних та роділь упродовж 11-25 січня 2021 року.

«Це планове закриття закладу. Враховуючи епідеміологічну ситуацію в області, перинатальний центр бере на себе чи не найбільше навантаження, тож ми відтерміновували такі роботи, але відтягувати немає куди. Ми виконаємо промивку операційних, які і так відкладали. Використаємо на максимум цей час і перепідключимо підстанцію», - розповіла директор Львівського обласного клінічного перинатального центру Марія Малачинська.

«Згідно з наказом МОЗ, вагітних та роділь з обласного перинатального тимчасово прийматиме 3-тя міська клінічна лікарня міста Львова. Сюди ж скеровуватимуть вагітних та роділь з загрозою передчасних пологів та передчасними пологами міста Львова. Вагітним та породіллям Львова та області з екстрагенітальною патологією та імуноконфліктною вагітністю допомогу надаватимуть у львівському Пологовому клінічному будинку №1», - зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Нагадаємо, упродовж 2020 року у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі народилось 5473 малюків. Серед них  - 2614 дівчаток та 2859  хлопчиків. Минулоріч у центрі народилось 177 двієнь та троє трієнь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: