Стало відомо, коли Кіпр відкриє кордони для українців

кіпр
Фото ілюстративне. З відкритих джерел

Уряд Кіпру схвалив план з відновлення авіасполучення, згідно з яким вже з 1 березня нинішнього року українці зможуть відвідати країну.

Зокрема, Ларнаку і Пафос за наявності негативного тесту на коронавірусу, зробленого за 72 години до вильоту, повідомляється у пресрелізі.

Так, після прильоту туристам доведеться зробити повторний тест вже в аеропорту. Цей крок дозволить уникнути 14-денного карантину.

При цьому починає дію спеціальна класифікація країн, для громадян яких передбачаються різні обмеження.

Отже, зелена категорія поширюється на всі країни Європи. Обмежень немає.

Помаранчева включає всі країни Європейської економічної зони (ЄЕЗ), Швейцарію і Велику Британію. Громадяни цих країн повинні мати при собі сертифікат про негативний тест на коронавірус.

До країн червоної категорії віднесені Україна, Білорусь, РФ, Ізраїль, Ліван, ОАЕ, Йорданія, Саудівська Аравія, Єгипет. Громадяни перерахованих вище країн повинні будуть мати при собі результати тесту, зробленого за 72 години, а також зробити повторний в аеропорту.

Сіра категорія включає всі інші країни. Громадянам цих держав відвідувати Кіпр заборонено. Винятки становлять особи, які мають посвідку на проживання або громадянство Кіпру, а також їхні родичі. Для всіх осіб передбачається 14-денний карантин.

Нагадаємо, Чорногорія скасувала обов’язковий тест на коронавірус для туристів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: