У Львові облаштували ще один тренувально-вигульний майданчик для собак за майже 500 тисяч (фото)

IMG_5349

Нещодавно у Львові з'явився другий тренувально-вигульний майданчик для вигулу собак. Його облаштували у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.

Важливо, що тут господарі можуть не хвилюватись за домашніх улюбленців, яких вигулюють. Локація працюватиме цілодобово, передає кореспондент ІА Дивись.info.

За словами в.о директора ЛКП «Лев» Андрія Пінчука, майданчик — цілком безпечний.

«Тут можна відпустити собаку: він буде бігати та спілкуватись із іншими собаками. Окрім цього, тут є  agility — споруди, завдяки яким можна тренувати собак, виховувати особливі якості та прививати дисципліну. Також майданчик розділений на дві секції - для великих і малих порід. Це потрібно для того, аби маленькі собаки не наражались на небепеку під час спілкування між собою», - пояснив він.

У секціях майданчика також встановлено лавочки для господарів, прогулянкові доріжки, а завдяки догпаркінгам можна відпрацьовувати команди на витримку, аа станції для прибирання за собаками сприятимуть дотриманню чистоти.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець зазначає, що цьогоріч у Львові планують збудувати ще 50 схожих локацій. Зокрема, в нинішньому році хочуть облаштувати 12 тренувально-вигульних і звичайних майданчиків.

«Поруч із цим майданчиком ми плануємо облаштувати вигульні маршрути. Зокрема, передбачається 30. Маршрут матиме невеликий благоустрій, інфраструктура для екскриментів і дороговкази маршрутів», - говорить Одинець.

За його словами, станом на зараз у Львові є 92 локації, де в майбутньому хочуть спорудити простір для чотирилапих. Мова про місця, де тварини зможуть гуляти без повідка, закриті майданчики та прогулянкові маршрути.

У департаменті діють згідно з програмою, яку розробляли із залученням фахівців, до яких увійшли екоактивісти, активісти та місцеві депутати.

 

Директор департаменту ЖКГ обіцяє, що до кінця 2021 року у всіх районах міста з'являться такі локації. Вартість тренувально-вигульного майданчика становить близько пів мільйона гривень, натомість, аби облаштувати вигульні маршрути, необхідно виділити від 30 до 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, торік у листопаді, на базі ЛКП «Лев», облаштували тренувально-вигульний майданчик, де вигулюватимуть безпритульних тварин, якими опікуються в центрі адопції, а також і господарських собак, котрі мешкають неподалік. Це така перша локація у місті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: