У Львові сертифікацію пройдуть майже півтори сотні вчителів

shkola

Цьогоріч 141 вчитель  початкової школи на Львівщині зможе пройти сертифікацію, - своєрідне ЗНО для вчителів.  

«Сертифікація прирівнюється до атестації педагогічних працівників. Пройшовши її, можна не проходити атестацію. Педагоги, які зголосяться до проходження сертифікації, матимуть надбавку до зарплати», - розповів  під час брифінгу директор департаменту освіти та науки Львівської ОДА Олег Паска.

«До сертифікації, як правило, зголошуються вчителі, які готові до змін та підняття власної планки, адже це спосіб підвищення кваліфікації. Наразі це швидше пілотний проект, адже стосується поки що виключно вчителів початкової школи. Переважна більшість вчителів, які добровільно беруть участь у сертифікації – це педагоги середнього віку», - розповів заступник керівника Львівського обласного центру оцінювання якості освіти Андрій Миляник.

Реєстрація для участі у сертифікації триватиме з 18 до 31 січня включно.

Сама сертифікація складається з трьох етапів, що відбуваються послідовно один за одним.

Під час сертифікації відбудеться незалежне тестування учасників сертифікації (проводить Український та регіональні центри оцінювання якості освіти); самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності (проводить Державна служба якості освіти та її територіальні органи); вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації (проводить Державна служба якості освіти та її територіальні органи).

До кожного наступного етапу допускатимуться ті учасники, які успішно пройшли попередній. Педагогічні працівники беруть участь у сертифікації виключно на добровільних засадах і можуть відмовитися від участі на будь-якому її етапі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: