У США вперше за останні майже 70 років стратили жінку

_114954169_mediaitem114954168
Фото: REUTERS

У Сполучених Штатах Америки зробили смертельну ін'єкцію Лізі Монтгомері, яка стала першою страченою жінкою у країні за останні близько 70 років.

Про це повідомляє ВВС.

Зазначається, що Монтгомері вбила 23-річну Мері Джо Стіннетт, яка була на восьмому місяці вагітності. Монтгомері вилучила дитину з тіла Стіннетт, задушивши жінку мотузкою до втрати свідомості. Та померла від втрати крові. Це відбулось у 2007 році, коли Лізі було 36 років.

«Лізі Монтгомері, яка була визнаною винною у жорстокому вбивстві ще у 2007 році, зробили смертельну ін'єкцію. Вона стала першою за останні 68 років жінкою, страченою у США за рішенням федеральних властей. 52-річній Монтгомері зробили ін'єкцію у в'язниці в Терре-Хот, штат Індіана. Верховний суд США скасував раніше винесене окружним судом рішення про необхідність провести слухання про осудність Монтгомері», - повідомляють.

Окрім цього, незважаючи на заяву адвокатів про те, що у їх клієнтки був вроджений дефект головного мозку і вона не розуміла, що відбувається, а також заяву судді, що Монтгомері настільки віддалена від реальності, що вона не може раціонально судити про причини, за якими уряд має намір її стратити - було прийнято рішення про страту.

«Вона (страта - ред.) вже відкладалася двічі - спочатку Монтгомері повинні були зробити смертельну ін'єкцію ще 8 грудня, але її адвокати захворіли на COVID-19. Страту перенесли на 12 січня, але суддя Джеймс Хенлон відклав її. Верховний суд дозволив стратити Монтгомері вранці у середу», - сказано у повідомленні.

Сказано, що коли поліцейські знайшли Монтгомері, то виявили у неї немовля. Жінка спочатку стверджувала, що це її дочка, яка народилася днем ​​раніше, але потім зізналася у вбивстві. Її визнали винною у злочині у 2007 році. На наступний день її засудили до смертної кари. Монтгомері з 2008 року містилася у федеральній жіночій в'язниці у штаті Техас, де проходила курс психіатричної допомоги. Після того, як була оголошена дата страти Монтгомері, її помістили під особливий нагляд.

«До Монтгомері останньою жінкою, страченою у США на федеральному рівні, була Бонні Хеді, яка у 1953 році викрала і вбила дитину з метою отримання викупу. Її засудили до вищої міри покарання і відправили у газову камеру», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, 12 січня суд відстрочив страту Лізи Монтгомері за кілька годин до смертельної ін'єкції, оскільки суддя Джеймс Хенлон сказав, що спочатку має бути проведено слухання з питань осудності. Було припущення, що Монтгомері може повністю уникнути смертної кари, оскільки обраний президент Джо Байден, який повинен вступити на посаду 20 січня, заявив, що буде домагатися припинення федеральних страт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: