Із січня видаватимуть субсидії на електроопалення

субсидії

У Кабінеті міністрів пропонують механізм субсидій для домогосподарств, які користуються електроопаленням.

Про це розповів перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко на брифінгу за результатами наради у Голови ВР Дмитра Разумкова, передає Finance.ua.

«Близько 400 тисяч домогосподарств зараз користуються електроопаленням. Це і міста, де були тарифи в 30-кілометровій зоні атомних станцій, пільгові тарифи, і просто був пільговий тариф на 3000 кВт для т«аких домогосподарств. Уряд пропонує механізм субсидій, тобто монетизації цієї пільги. Раніше це була перехресна субсидія з боку Енергоатому, зараз це буде просто пряма субсидія для домогосподарств з боку уряду, яка буде видаватися стандартними механізмами видачі субсидій», – розповів Корнієнко.

Він зазначив, що для отримання такої субсидії потрібно буде звернутися до Міністерства соціальної політики. Корнієнко не відкидає, що уряд передбачить можливість і онлайн-звернень.

«Вона буде видаватися починаючи із січня. Тобто навіть заднім числом, якщо люди будуть реєструватися вже в лютому, вона буде їм потрапляти і за січень, і за лютий відповідно і далі за березень», – пояснив депутат.

Він уточнив, що буде певний механізм розрахунку субсидії, її розмір становитиме близько 1 тис. грн.

Крім того, за словами Корнієнка, Шмигаль на нараді підтвердив, що в період опалювального сезону до кінця карантину ціну на газ буде знижено до 6,99 грн за кубометр.

Нагадуємо, з 1 січня 2021 року змінились правила оформлення субсидій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: