Уродженець Києва став новим світовим мільярдером

мільярдер

Його компанія Affirm надає можливість здійснювати онлайн-покупки з відстрочкою платежу через систему короткострокових споживчих кредитів.

Внаслідок різкого зростання вартості акцій фінтеха Affirm, які за підсумками першого дня торгів на біржі NASDAQ здорожчали майже вдвічі, у світі з'явився новий мільярдер. Статки одного із засновників компанії, уродженця Києва Макса Левчіна, якому належить 11% акцій Affirm, зросли до $ 2,7 мільярда.

Про це повідомляє Уніан з посиланням на Forbes.

«Affirm розмістилася на NASDAQ 12 січня. В рамках лістингу компанія продала 24,6 мільйона акцій по 49 долара за штуку, в результаті чого її капіталізація становила 11,9 мільярда доларів. До кінця торгів 13 січня вартість акцій Affirm зросла до 97,24 долара (на 98,45%), а капіталізація - до 23,6 мільярда доларів. Перед відкриттям торгів 14 січня вартість акцій Affirm на премаркеті NASDAQ продовжила зростати, піднявшись до 104 доларів», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що компанія Affirm надає можливість здійснювати онлайн-покупки з відстрочкою платежу через систему короткострокових споживчих кредитів.

Макс Левчін - один із засновників системи електронних платежів «PayPal Макс Левчін», історія якої розпочалася з його знайомства з Пітером Тілем. Друзі заснували компанію Confinity, яка зробила можливим переказ грошей через e-mail і практично одразу почала працювати з електронними аукціонами, зокрема з eBay. Незабаром Confinity розкрутилася і злилася з фінансовою компанією X.com, що належала ще нікому не відомому Ілону Маску. Об'єднана фірма отримала назву PayPal.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: