Чи повернуться українські школярі за парти під час локдауну, - Степанов

школа4
Фото з архіву редакції.

У Міністерстві охорони здоров'я стверджують, що у разі повернення школярів на очне навчання наступного тижня, поки ще діятимуть жорсткі обмеження, знівелюється мета посиленого карантину.

Про це написав очільник відомства Максим Степанов.

«Якщо у наступний понеділок учні молодших класів повернуться у школи, це зведе нанівець мету посиленого карантину. На це є низка причин
Період дії посиленого карантину в Україні збігається з завершенням інкубаційного терміну захворювання на COVID-19 у людей, які інфікувалися протягом новорічних свят», - пояснив він.

Степанов додає, що діти нерідко переносять коронавірус безсимптомно, тому батьки можуть не знати про ризики передачі хвороби й привести малечу на навчання. А це, натомість, призведе до зростання захворюваності через перехресне зараження дітей.

Він каже, що також діти можуть «принести» інфекцію зі школи до членів своєї родини. Зокрема, і до тих, які знаходяться у зоні ризику (таку ситуацію ми вже спостерігали у країнах ЄС).

«Хочу, зокрема, зазначити, показник захворюваності серед дітей продовжує зростати. Якщо у листопаді він становив 3,1%, у грудні вже підскочив до 5,9% від загальної кількості», - зазначив міністр охорони здоров'я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: