Кабмін не буде продовжувати локдаун після 24 січня, - Шмигаль

444

Кабінет міністрів не буде продовжувати локдаун після 24 січня. Про це повідомив в інтерв’ю «Україна-24» прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Кабінет міністрів не буде продовжувати локдаун після 24 січня. Про це повідомив в інтерв’ю «Україна-24» прем'єр-міністр Денис Шмигаль, - пише LB.ua.

«Цей карантин, який сьогодні триває в Україні, завершиться 24 числа. З 25-го ми перейдемо, ймовірно, до помаранчевої зони, яка діяла до запровадження цих правил», - пояснив він.

Шмигаль також повідомив, що зростання захворюваності, яке фіксується останніми днями, скоріше за все, продовжиться.

«Але медична система готова. На сьогодні більше 53 тисяч ліжок в лікарнях забезпечена киснем. Загальна кількість - 63 тисячі ліжок, відведених під ковідних хворих. Зайнято на сьогоднішній ранок - 21 тисяча ліжок», - зазначив прем'єр.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов виступив за продовження локдауну в Україні після 24 січня.

Потім він уточнив, що виступає за адаптивний карантин з 25 січня.

В Україні з опівночі 8 січня до 00:00 25 січня введено посиленні карантинні обмеження. Локдаун передбачає закриття усіх закладів освіти, окрім дошкільної та спеціальної.

Січневий посилений карантин подібний до того, що було введено на початку пандемії у березні, але має деякі пом'якшення. Зокрема, працюватиме громадський транспорт, кордони лишаються відкритими, салони краси і перукарні працюватимуть за попереднім записом. Кафе, бари, ресторани будуть працювати тільки на доставку замовлень або на виніс. Заборонено приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, окрім купівлі товарів першої необхідності в супермаркетах, аптеках, зоомагазинах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: