На Львівщині різко зросла кількість звернень щодо тестування на коронавірус

інтерни

Кількість звернень мешканців Львівщини щодо проходження тестів на коронавірус зросла останнім часом на 15-20%.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

«Кількість зразків направлених в лабораторний центр  збільшилася. Якщо в останні дні грудня вона була в межах тисячі, то зараз ми повертаємося до цифри 1200-1300. Йдеться про пацієнтів, які мають певні показання до забору матеріалу  - клінічні прояви ГРВІ чи пневмонія», - розповів Орест Чемерис.

За його словами, говорити про спад захворюваності на Львівщині не доводиться.

«Якщо проаналізувати динаміку госпіталізації хворих,  тенденції не змінюються. Щодоби ми госпіталізовуємо 100 - 130 пацієнті. Спаду захворюваності на Львівщині немає. Відсоток виявлених хворих залишається на високому рівні. Ми знаходимось в зимовому періоді, кінець січня - це пік гострих респіраторних захворювань. Попри карантин, який триває уже не перший місяць, кожне святкування - це збільшення контактів, а відтак і збільшення ризику захворювання. Ми готові до того, що у будь-який час може початися різкий приріст захворюваності», - розповів Орест Чемерис.

Медики закликають і надалі бути обережними і не нехтувати правилами карантину. Вони розповідають, що тенденція щодо збільшення кількості звернень молодих осіб зберігається.

«Ми бачимо все більше молодих пацієнтів, які не мають супутніх захворювань, але мають тяжкі ускладнення після коронавірусу, зокрема тяжкі пневмонії порушення згортпання крові та інші», - розповів Орест Чемерис.

«Коронавірус молодіє, ми бачимо багато молодих пацієнтів, які не мають ніяких хронічних хвороб. Ця інфекція підступна своїми ускладненнями, тому не варто її переносити «на ногах», навіть легку форму. Потім можна довго доліковувати різні ускладнення», - додав лікар-інфекціоніст Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні Андрій Орфін.

Зараз ковідних пацієнтів в області приймає 22 установи.

За словами Ореста Чемериса, залучати додаткові лікарні поки що нема потреби. 3,5 тисячі ліжок забезпечені киснем: це становить 90% від усіх ковідних ліжок.

Заповненість ліжкової мережі у відсотковому значенні становить 31,4 %.

«Якщо проаналізувати кількість пацієнтів у лікарнях, то найбільше хворих лікують у лікарні швидкої допомоги, інфекційній лікарні, Центрі легеневого здоров’я та в госпіталі у Винниках», - розповів Орест Чемерис.

Нагадаємо, за попередню добу в області коронавірус підтвердили у 525 осіб. Госпіталізували 82 осіб, скерували на самоізоляцію – 1350 людей. 127 пацієнтів лікують у реанімаційних відділеннях, 30 знаходяться на ШВЛ. За увесь час COVID-19 підтверджено у 66573 осіб. Померло 1937 людей. Одужали від коронавірусної інфекції - 53076 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: