Торік випусники українських вишів востаннє отримали червоні дипломи: їх скасували

червоний диплом

З січня нинішнього року українські випускники вищих навчальних закладів не зможуть отримати дипломи про вищу освіту з відзнакою, себто «червоні дипломи»

Про це йдеться у наказі  №1571 від 29 грудня 2020-го, підписаний міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом. Він вступає в силу з січня 2021-го року.

Згідно з документом, тепер при закінченні вишу випускникам будуть видаватися дипломи без можливості отримати нагороду.

Крім того, у Міносвіти затвердили форми додатка до диплома європейського зразка та зразок академічної довідки. Попередній закон Міносвіти втратив цінність: він встановлював форми документів про вищу освіту та наукові ступені.

У Міністерстві запропонували альтернативу та затвердили нові форми для дипломів доктора філософії, доктора мистецтв і доктора наук. А в дипломах молодшого спеціаліста та спеціаліста у графі «ступінь вищої освіти» буде вказуватися освітньо-кваліфікаційний рівень.

У дипломах молодшого бакалавра, бакалавра чи магістра, які отримуватимуть випускники без громадянства, буде додатково вказуватися рік надходження та повна назва навчального закладу, в яку студент поступив на початку навчання в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: