Для дітей-сиріт Львівщини планують придбати понад 30 житлових об’єктів

_1610795129_613x321.14171974522_3_0_nw
Фото: ЛОДА

Служба у справах дітей Львівської ОДА скерувала на розгляд до Львівської обласної ради проект Регіональної програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа на 2021-2023 роки.

У межах програми на придбання житла вищезазначеним категоріям на цей рік пропонується скерувати 8 мільйонів гривень, повідомляють у ЛОДА.

«Для нас важливо, аби діти були соціально захищеними та мали свою домівку. Ми подали Проект програми на розгляд обласним обранцям. У 2021 році облдержадміністрація  пропонує скерувати на придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування фінансовий ресурс, який дозволить нам придбати понад 30 житлових об’єктів», - зазначив заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень.

За словами керівника служби у справах дітей Володимира Лиса, наразі в Україні майже 20 тисяч осіб до 23 років взагалі не мають житла. На житловій черзі у Львівській області 399 осіб.

«Для нас дуже важливо не зупинятися та продовжити роботу у частині придбання житла для цих категорій. Згідно з законодавством, власні помешкання можуть отримати особи, віком до 23 років, тому ми звертаємо увагу і на почерговість придбання житла  З боку облдержадміністрації контролюватимемо процес закупівлі квартир. Житло має відповідати усім технічним нормам та бути комфортним для їхнього проживання», - наголосив він.

Нагадаємо, що перш ніж придбати житловий об’єкт, Комісія з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа у Львівській області перевіряє його на дотримання усіх норм.

Як розповів начальник Володимир Лис, у 2020 році у межах обласної програми для 33 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, загалом придбали 25 житлових об’єктів за майже 13 млн грн.

Житло придбали для дітей з міст: Борислава, Дрогобича, Нового Роздолу, Стрия, Червонограда; Бродівського, Буського, Жовківського, Кам'янка-Бузького, Миколаївського, Мостиського, Пустомитівського, Радехівського, Турківського, Яворівського районів, а також Давидівської та Славської ОТГ.

Співфінансування з місцевих бюджетів склало 5 млн 842 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: