Кремінь розповів про перші порушення мовного закону

мов омб

Від початку дії мовного закону офіс Уповноваженого  із захисту державної мови надійшло близько сотні звернень щодо його порушення.

Про це  в коментарі «Радіо Свобода» заявив мовний омбудсмен Тарас Кремінь.

«По частині з них ми, очевидно, будемо здійснювати заходи державного контролю. Є реакція суспільства на недотримання мовного законодавства на окремих інтернет-сайтах, під час спілкування в громадському транспорті з пасажирами. Ну, і крім усього іншого, це скарги, пов’язані із зовнішньою рекламою» – резюмував омбудсмен.

Він також  наголосив, що кількість скарг може зрости після відкриття закладів громадського харчування по закінченню «карантину зимових канікул».

Тарас Кремінь додав, що в офісі Уповноваженого із захисту державної мови очікують, що ефективно проведена інформаційна кампанія та роз’яснення від ЗМІ щодо того, як має працювати стаття 30 закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», дадуть результат.

Нагадаємо, 16 січня 2021 року набула чинності стаття 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», а отже відбудеться остаточний перехід сфери обслуговування на державну мову. Відповідно до закону, всі надавачі послуг, незалежно від форми власності, зобов’язані обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари й послуги українською.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: