Менш ніж через пів року спорудять пам'ятник Мирославу Скорику за понад мільйон

139442659_949029778835056_3188371420330183054_n_1610972264_1024x768_1_0
Фото: ЛОДА

На Личаківському кладовищі, що у місті Львові, розпочали спорудження пам’ятнка композиторові, Герою України Мирославу Скорику.

Меморіал планують звести до річниці смерті видатного композитора на місці його поховання, - повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

Проєкт ініціювала дружина композитора, проректор з питань науки Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського, доктор мистецтвознавства, професор Адріана Скорик», - сказано в повідомленні.

Для будівництва об’єкту з обласного бюджету у 2020 році витратили 700 тисяч гривень. Загальна кошторисна вартість - 1 млн 385 тисяч гривень. Відтак, на могилі видатного композитора, згідно з проєктом, розташують скульптуру «Плакальниця».

За словами керівника проєкту Зіновія Юпина, скульптура – це зажурена дівчина, яка тужить та плаче, бо митець покинув цей світ. Схожий образ можна побачити на могилі видатного композитора Фредеріка Шопена на одному із найвідоміших кладовищ Парижа – Пер-Лашезі. Саме на могилі цього композитора за рік до смерті був Мирослав Скорик з дружиною. Тоді йому дуже сподобався цей меморіал, тому вирішили відтворити цей образ.

Наразі уже виконали всі роботи з вапняку, встановили постамент, виготовили необхідні елементи з вапняку. Невдовзі розпочнуть виготовлення моделі «Плакальниці» та бронзового барельєфу.

Нагадаємо, видатний композитор Мирослав Скорик помер на 82-му році життя 1 червня 2020 року. Прощання із композитором відбулось 5 червня.

Додамо, що за ініціативи Адріани Скорик, колективу Львівської національної філармонії та Львівської облдержадміністрації, філармонії присвоїли ім’я Мирослава Скорика. У межах відзначення Дня Незалежності Президент України Володимир Зеленський анонсував заснування державної премії імені Мирослава Скорика – за вагомий внесок у розвиток музичного мистецтва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: