Львівська ОДА ініціює зміни до лісового законодавства

ліс5
Фото ілюстративне

Робоча група з питань контролю за збереженням лісових ресурсів при Львівській ОДА напрацювала пропозиції змін до законодавства, яке регламентує діяльність суб’єктів лісогосподарської галузі. Їх вже надіслали до Верховної Ради і Кабміну та просять врахувати при розробці відповідних нормативно-правових документів.

Про це повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

«Як відомо, з червня минулого року при ЛОДА працює робоча група, яка має на меті вирішити проблеми лісової галузі області. Окрім чиновників та лісників, до неї входять екологи, правоохоронці та громадські активісти. Разом ми вияснили реальний стан справ у лісовій сфері і побачили, що є багато прогалин у законодавстві. Без їх усунення важко попередити незаконні вирубки та суттєво змінити підходи до господарювання в лісі», - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Пропонують встановити адміністративну відповідальність для постійних лісокористувачів за подання завідомо недостовірної інформації про походження, заготівлю та реалізацію деревини до єдиної державної системи електронного обліку; встановити відповідальність для споживачів лісопродукції за незаконний обіг деревини та експорт продукції переробки з такої деревини.

Основна мета напрацьованих законодавчих змін - раціональне використання лісових ресурсів області, сприяння розвитку малого та середнього бізнесу в деревообробній галузі, забезпечення безпечних умов праці працівників деревообробної галузі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: