На кошти від грального бізнесу розвиватимуть культуру, спорт і медицину

гральний бізнес
Фото ілюстративне

Кабінет міністрів створить державний фонд підтримки медицини, спорту, освіти, культури та науки, який поповнюватиметься коштами від плати за ліцензії на гральний бізнес.

Відповідний проєкт закону схвалений на засіданні уряду в середу, 20 січня, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

Як зазначається, реалізація запропонованих законопроектом змін створить умови для здійснення державою компенсацій суспільству за негативні наслідки, до яких призводять азартні ігри, завдяки спрямуванню коштів, отриманих від плат за ліцензії на азартні ігри і лотереї, на соціально значущі цілі.

Так, проєктом Закону України пропонується створити Державний фонд підтримки медицини, спорту, освіти, культури та науки у складі спеціального фонду Державного бюджету України, до якого будуть спрямовуватися ліцензійні платежі у сфері азартних ігор та у сфері лотерей.

Починаючи з 2022 року кошти з цього фонду спрямовуватимуться на підтримку медицини, спорту, освіти, культури та науки, а також частково до місцевих бюджетів, на території яких розташовані гральні заклади казино та зали гральних автоматів.

До слова, в ухваленому Верховною Радою Законі Про Державний бюджет України на 2021 рік заплановано від плати за ліцензії за азартні ігри отримати 7,4 млрд грн, які повністю підуть до спецфонду держбюджету. Так, зокрема, 3,3 млрд грн заплановано сплачувати як субвенцію місцевим бюджетам на заходи щодо соціально-економічного розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: