Українці менше хвилюються через можливість підхопити COVID-19, - опитування

коронавірус фото
фото ілюстративне

Українці стали менше хвилюватися про те, що вони захворіють на коронавірус. Наразі переймаються цим 40%, а у листопаді 2020 року — 57%.

Про це йдеться в результатах опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» з 14 по 16 січня нинішнього року.

«51% респондентів часто цікавляться новинами про коронавірус, 26% цікавляться ними інколи, 12% — рідко. Взагалі не цікавляться цією інформацією 10% опитаних. Більше інтересу до таких новин виявляють люди старших вікових груп. У динаміці актуальність новин про коронавірус поступово знижується. У порівнянні з попередніми хвилями опитувань знизився рівень хвилювання через те, що респонденти особисто, чи їх близькі захворіють на коронавірус. Так, через те, що на COVID-19 захворіють особисто хвилюються близько 40% (у листопаді 2020 — 57%). Щодо можливого захворювання близьких та рідних хвилюються 78% (у листопаді — 87%)», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що більше висловлюють занепокоєння стосовно можливого захворювання старші опитані та жінки.

Опитування проводилося 14-16 січня серед дорослого населення, було опитано 1600 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,4%. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing — телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Додамо, в Україні станом на 20 січня зафіксовано 4 383 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема, захворіли 161 дитина та 239 медпрацівників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: