Наймолодший маг і колекція комах-сонечок: якими рекордами Україна відзначилась торік

522bdc52079e34e338ccabb4517ee43c6896e33f

У 2020 році в Україні зафіксували 557 рекордів. Найбільше — у Києві та на Дніпропетровщині.

Про це повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова на власній сторінці у Facebook.

«Національний Реєстр Рекордів визначив трійку міст, в яких зареєстровано найбільше рекордів за 2020 рік... Заявники та організатори успішно освоюють сервіси та інструменти для організації дистанційних масових рекордів. І найбільш успішно у Києві. Цим і пояснюється високий темп зареєстрованих досягнень в столиці країни, навіть під час карантинних обмежень (110 зареєстрованих рекордів за рік)», - написала вона.

Вона зазначила, що у Дніпропетровській області у 2020 році зафіксовано 23 рекорди, а на третьому місці - Івано-Франківськ (21 рекорд).

«2020 рік запам’ятався такими рекордами міста Дніпра,.. як найбільша в світі колекція предметів у вигляді комах-сонечок світової рекордсменки, дніпрянки Надії Комарової; найбільша кількість гідроциклів на Дніпрі з кількістю 153 учасника рекорду; велетенський 753-метровий шпагат, який створили 500 дітей; наймолодший маг України -7-річний Олександр Загарій з міста Кривий Ріг… Цікаво, що найбільший в Україні кіт, мейнкун Кекс, завдовжки 121 см, також мешканець Дніпра», - додала Вєтрова.

З її слів, упродовж 2020 року Національний Реєстр Рекордів зареєстрував 557 національних, міжнародних, світових та обласних рекордів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: