Світовий банк виділить Україні на вакцину понад 2 мільярди

Вакцинація
фото ілюстративне

Україна отримає від Світового банку кошти для закупівлі вакцини від COVID-19. Проєкт для боротьби з коронавірусом передбачає виділення 2,5 млрд грн.

Про це розповіла заступниця міністра охорони здоров'я Максима Степанова Світлана Шаталова під час брифінгу в четвер, 21 січня.

«Україна отримає ще один вантаж і ще одні кошти для закупівлі вакцини від COVID-19. Цього разу допомогу і підтримку надає Світовий банк. Майже 2,5 млрд грн планується виділити для нового проекту - екстрене реагування на COVID-19 та вакцинацію в Україні. Відповідні переговори ведуться між радою виконавчих директорів Світового банку, починаючи з грудня минулого року», - повідомила вона.

За словами Шаталової, у медах підготовки проекту буде враховано впроваджену стратегію розгортання вакцинації, яка є і затверджена на сьогодні Національною стратегією вакцинації, яка надаватиме пріоритет групам найбільшого ризику, сприятиме максимальному ефективному використанні обмежених ресурсів та залучатиме інформаційні технології.

Нагадаємо, що МОЗ України сподівається розпочати вакцинацію від COVID-19 вже у лютому 2021 року і до 2022 року вакцинувати не менше 50% населення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: