У МОЗ повідомили, що в школах обов'язково має бути медичний працівник

медпрац

Кабінет міністрів України ухвалив постанову про медичне обслуговування учнів та зобов'язав кожну школу незалежно від форми власності найняти медичного працівника або укласти договір з медзакладом.

Про це йдеться в постанові «Про затвердження Порядку здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти», яка була прийнята на засіданні уряду 20 січня 2021 року.

«У кожному закладі загальної середньої освіти незалежно від форми власності має бути медичний працівник. Відповідно до затвердженого порядку медичне обслуговування може здійснюватися медичними працівниками, які входять до штату таких закладів освіти», – розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Відповідно до нововведень відтепер медичне обслуговування в закладах освіти передбачатиме низку заходів, зокрема:

здійснення контролю за своєчасністю проходження профілактичного медичного огляду та вакцинації;

проведення просвітницької та консультативної роботи серед учасників освітнього процесу щодо здорового способу життя, турботи про психічне здоров’я, виховання здорової дитини;

інформування з питань вакцинації, профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, збереження репродуктивного здоров’я;

протидію поширенню серед учнів звичок, небезпечних для їхнього фізичного та психічного здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: