В Україні планують по-новому штрафувати за паркування

Парковщик
Фото ілюстративне.

Українських водіїв пропонують штрафувати за паркування по-новому.

Про це свідчить законопроєкт № 4594 «Про внесення змін до статті 219 Кодексу України про адміністративні правопорушення», пише Finance.ua.

«На сьогоднішній день до повноважень інспекторів з паркування віднесено розгляд справ про порушення Правил дорожнього руху, а саме: частини 1, 3 та 6 статті 122 (порушення правил зупинки та стоянки), та частина 1, 2 та 8 статті 152−1 (порушення порядку та правил платного паркування). В той же час, частина 5 ст. 122 КУпАП (зупинка чи стоянка на місцях, передбачених для автомобілів, якими керують особи з інвалідністю або в яких таких осіб перевозять) досі відноситься до компетенції працівників поліції, що є доволі нелогічним, оскільки незрозуміло, чим стоянка на місці передбаченому для автомобіля водія з інвалідністю, відрізняється від стоянки на місці, передбаченого для автомобіля з електричним двигуном», — ідеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Так, пропонують розширити повноваження інспекторів з паркування, надавши їм право розглядати справи про адміністративні правопорушення, пов’язані з притягненням до відповідальності осіб, які залишили свої транспортні засоби на місцях, передбачених для автомобілів, якими керують водії з інвалідністю або в яких таких осіб перевозять.

На думку авторів проєкту закону, інспектори з паркування зможуть більш оперативно реагувати на цей вид правопорушень, а поліція матиме можливість займатися виконанням більш серйозних завдань.

Власне, прийняття  законопроєкту сприятиме підвищенню захисту прав осіб з інвалідністю, забезпечить їх паркувальними місцями на спеціально відведених для цього ділянках.

Додамо, що в Харкові та області правоохоронці почали штрафувати власників автомобілів на іноземній реєстрації на суму 8,5 тисячі гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: