Скільки пар одружилися в межах проєкту «Шлюб за добу» в Україні

шлюб2
Фото (ілюстративне)

Торік більш ніж 25 тисяч пар одружилися в межах проєкту «Шлюб за добу» .

Найбільшим попитом ця послуга користувалась у таких містах як Київ (4 510), Одеса (3 316), Харків (1 548), Львів (1 097) та Маріуполь (740), повідомили у пресслужбі Міністерства юстиції України.

«Окрім українців, проєктом «Шлюб за добу» охоче користалися й іноземці. За 12 місяців 2020 року уклали шлюб в рамках проєкту 7 638 іноземних громадян. Здебільшого – з Російської Федерації (1 084), Республіки Польща (504), Федеративної Республіки Німеччина (474)», - сказано в повідомленні.

У відомстві зазначають, що загалом з моменту запровадження сервісу «Шлюб за добу» (з 29 липня 2016 року) по жовтень цього року, проведено 112 098 державних реєстрацій шлюбу.

До слова, пілотний проєкт «Шлюб за добу» дозволяє одружитися за спрощеною процедурою.

Перевагами цього пілоту є державна реєстрація шлюбу в час та у місці, обраному нареченими, відсутність необхідності звернення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану та необхідності чекати місячний термін.

Щоб зареєструвати шлюб в рамках пілотного проєкту «Шлюб за добу», необхідно звернутися із документами до одного з організаторів, які надають таку послугу, обрати дату та час проведення реєстрації шлюбу, підписати договір про надання послуг та сплатити державне мито.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: