У ЛОДА переконані, що через локдаун Львівщині вдалося уникнути спалаху коронавірусу

33

Завдяки локдауну, піку захворюваності на коронавірус на Львівщині вдалося уникнути. 

Про це під час брифінгу розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Шурпяк.

«Ми вже зараз бачимо результати локдауну, адже згідно з прогнозами, найгірша ситуація з захворюваністю у нас мала бути під час свят і зараз. Січень і початок лютого прогнозували дуже важким. Ми навіть мали такі прогнози, що можливо у нас не буде вільних місць у стаціонарах. Такого піку у нас немає. Я вважаю, що це результат локдауну. Зараз ковідні лікарні заповнені лише на 32% - це є гарний показник», - розповіла Ірина Шурпяк.

Загалом, ситуація із захворюваністю в області залишається стабільною. У стаціонарах перебуває 1252 пацієнти, щодоби госпіталізують близько 100 осіб. 120 пацієнтів перебуває у реанімаційних відділеннях, 30 – на апаратах ШВЛ.

Тим часом школам Львівщини рекомендують з понеділка відновити очне навчання.

Департамент освіти ЛОДА, учора розіслав листа у всі відділи освіти територіальних громад і районів області із рекомендаціями щодо початку очного навчання із понеділка.

Як розповів директор департаменту освіти та науки Львівської ОДА Олег Паска, у тих школах, де є інфіковані діти чи педагоги, згідно з рішенням педагогічних  рад, навчання продовжиться дистанційно.

«Розуміючи, що Уряд планує запровадити локдаун, ми одразу запропонували закладам освіти продовжити перше півріччя щонайменше до 5 січня, аби канікули співпали із періодом локдану. В такий спосіб ми хотіли зменшити час на відділене навчання, адже ефективність відділеного навчання не є такою доброю, якою має бути», - розповів  Олег Паска.

Водночас, лише незначну частину вчителів області навчили працювати з платформами дистанційної освіти.

«Цього року ми теж працюватимемо над тим, аби педагоги вміли працювати із різними платформами. Із 35 тисяч вчителів нам вдалось навчити лише півтори тисячі, і ми свідомо того, що цей вкрай малий показник. Сподіваємось, що ковід мине, але так чи інакше будуть сезонні епідемії, і навики організації дистанційного навчання завжди стануть у нагоді. Аби діти не втрачали час, вчителі мають володіти платформами і переходити при потребі на віддалене навчання», - зазанчив директор департаменту освіти

Санітарні вимоги у школах залишаються ті самі. Окрім того, школи наприкінці грудня отримали дезінфікуючі засоби. Впродовж січня їх не використовували, тож закуплених засобів вистачить приблизно на три місяці.

Виші самі визначатимуть як організувати навчальний процес. За словами Олега Паски, це буде змішане або очне навчання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: