У Міносвіти вирішили, чи скасують 10-11 класи

школа5
фото ілюстративне

У Міністерстві освіти і науки пояснили, що до 10-х та 11-х класів шкіл зможуть потрапити всі охочі випускники 9 класів.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Раніше була інформація про те, що згідно з реформою освіти, можуть скасувати навчання у старших класах, себто закрити 10-11 класи у певних школах з 1 вересня 2021 року. Натомість дев'ятикласники, котрі визначились із тим, куди планують вступати, навчались би в академічних ліцеях упродовж 3-ох років.

«Міністерство освіти і науки України надає роз’яснення щодо набору до 10-11 класів закладів загальної середньої освіти у 2021 році.

МОН звертає увагу на те, що жодного випускника 9-х класів не буде позбавлено права на продовження здобуття повної загальної середньої освіти», - йдеться у повідомленні.

З’явилась інформація про те, що за реформою освіти можливі закриття 10–11-х класів у певних школах з 1 вересня. Так, дев’ятикласники, які вже визначились з майбутньою профіесією, не повинні були б вчити десятки предметів, а вступали б до академічного ліцею на три роки.

Цього року до 10-х класів зараховуватимуть після видання наказу про переведення до нього учнів 9-х класів цього ж закладу освіти, які не виявили бажання припинити навчання, не були відраховані чи не перейшли в іншу школу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: