На Львівщині внаслідок ДТП травмувався неповнолітній пасажир підводи

141810316_5498547390185621_6475801626184506436_o
Фото: Нацполіція

Дорожньо-транспортна пригода сталася 22 січня, близько 18.00 у селі Боянець Жовківського району.

Встановлено, що 25-річний водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. За скоєне йому загрожує покарання – позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого, повідомляють у поліції.

Як попередньо встановили правоохоронці, водій автомобіля «ВАЗ-21099», 25-річний місцевий мешканець, скоїв зіткнення з гужовою підводою, якою керував 39-річний мешканець цього ж села.

Внаслідок ДТП пасажир підводи, 13-річний місцевий мешканець, отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований у лікарню.

Як встановили правоохоронці, водій легковика перебував у стані алкогольного сп’яніння. Його затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За фактом слідчі відділу поліції № 5 Львівського районного управління поліції за процесуального керівництва Червоноградської місцевої прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжке тілесне ушкодження потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють усі обставини події.

На изображении может находиться: ночь и на улице

Поліцейські закликають водіїв бути максимально обережними та уважними на дорогах у темну поро доби, а також у жодному разі не сідати за кермо у стані алкогольного сп’яніння.

А керманичам підвод нагадують, що, згідно з Правилами дорожнього руху, гужовий віз повинен бути обладнаний світлоповертачами: спереду білого кольору, ззаду — червоного. Під часу руху в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості на гужовому транспорті необхідно увімкнути ліхтарі: спереду — білого кольору, ззаду — червоного, що встановлюються з лівого боку воза.

На изображении может находиться: люди занимаются спортом, ночь и на улице

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: